Neonkabel Flex

Neonkabel Flex

 • Brinntid: 50 000 timmar!
 • IP67 – Godkänd för utomhusbruk
 • 8×16 mm
 • Grym kvalité utan pixlar (Ej synliga ljuskällor)
 • Finns som RGB kabel (Byt färg smidigt med dosa)
 • Finns som fast färg – 12 färger
 • Kall vit, varm vit, ljusrosa, magenta, röd, blå, grön, ljus blå, blå, gul, orange och lila
 • Avkapningsbar varje 2,5cm
 • Material: Silikon
 • RGB kabel: 14,4w/m – DC12V
 • Fast färg: 8w/m – DC12V
 • 2 års garanti
 • Rekommenderad brinntid per dygn: 8 timmar

Neonkabel Flex

Neonkabel Flex är en extremt dynamisk och smidig produkt där din fantasi sätter gränserna. Tillverka din egen neonskylt eller dra snygga linjer på väggar och i tak. Neon är det effektivaste sättet att fånga ögats uppmärksamhet med ljus på ett avslappnat och lummigt sätt. Med Neonkabel Flex blir det också extremt kostnadseffektivt. Förr tillverkade man neonskyltar av glas innehållande en gas (argongas/kvicksilver) som vid hög temperatur är giftig, en dyr lösning som rent av kan va farlig för din hälsa. Vår neonkabel ger exakt samma ljus och består av silikon innehållandes små ledlampor. Dessa ledlampor har en lång livstid och en låg energiförbrukning.

 

Neon i Utomhusmiljö

Neonkabel Flex är en produkt som är godkänd för utomhusbruk (IP67) och används flitigt på designhus och hotellfasader för att markera linjer, eller runt ytterdörrar och logos på restauranger och nattklubbar. Produkten är även passande till garageuppfarten, husfasaden eller längs med stenpartiet i trådgården.

 

Neon för event, restaurang och nattklubb

Denna produkt gör sig som bäst i mörka miljöer och ger den diffusa och lummiga känslan man som man vill åt på ett event eller nattklubb. Tillsammans med Neonrör Large är det helt klart det mest kostnadseffektivaste sättet att skapa behaglig och markerande färg i ett rum. Neonljus i sig är också grymt snyggt på foto och film. Använd produkterna till en fotovägg eller som ljussättning till en videoinspelning.

 

Installation av Neonkabel

Vår Neonkabel är gjord av silikon och böjbar i sidled. Den fästs bäst med vår kabellist 10x12mm som säljs på 2m längder och kapas smidigt med sekatör. Ett annat snyggt sätt att fästa kabeln är med vår aluminiumlist som är cirka 5cm lång och placeras med önskat mellanrum. Kabeln kan också limmas men det är svårt att hitta bra lim som fäster på silikon då materialet i sig är väldigt fett. Vår neonkabel kan kapas efter varje 2,5 cm och har smidiga markeringar på baksidan. Kapar man vid markeringarna skadar man inte leden inuti och kan använda båda ändar som uppstår. Behöver man kapa mitt i ett ledparti för att längden ska passa är det inga konstigheter, det enda som händer är att den sista biten på kabeln inte kommer att lysa, man har alltså dödat ett ”2,5 cm parti” på slutet av kabeln.

För att neonkabeln ska få ström behövs en transformator, dessa säljs av oss i olika storlekar beroende på projektets storlek. Transformatorn genererar strömmen via en kabel som löds fast i änden på neonkabeln. Vill man smidigt kunna styra och dimra kopplar man in en led-dimmer mellan transformatorn och neonkabeln. Dessa finns också i vårt produktsortiment. Neonkabeln behöver ström efter varje 5m för att inte tappa volt/styrka. Exempel: Ska du belysa en linje på 15m med neonkabel behöver du alltså dra fram ström till 3 ändar på respektive 5 meter för att få samma jämna ljusstyrka överallt.

Behöver du hjälp med inkoppling eller montering hjälper vi på Boostevent till med heltäckande service.

Kontaktformulär

Liknande produkter