Scenmolton

Scenmolton

125.00kr Exkl. moms

Nollställ

Produktinfo

  • FRI FRAKT
  • Ljus- och ljudabsorberande textil
  • Bredd 300 cm.
  • 1m tyg = 3m2
  • Vikt ca 300 g/m2
  • Material: 100% Bomull
  • Flamskydd: DIN 4102 B1 + M1
  • Min. 3 löpmeter

Scenmolton och Molton tyg

Scenmolton är det absolut vanligaste tyget i moltonfamiljen och världens mest använda textil när det kommer till områden som scenintäckning, backdrops, event och dekor. Molton rent generellt som textil är en produkt med väldigt många fördelar. Tyget är smidigt att hantera och sy i då det har lite stretch i sig. Det är enkelt att riva av raka stycken vilket möjliggör en effektiv process vid dekor av scen och väggar. Det förbättrar akustiken i rummet på grund av hur tyget är vävt, uppbyggt och borstat, samt att det sväljer ljus väldigt effektivt och skapar föredelar inom till exemplel teater och fotostudios. Scenmolton i färg svart är det mest effektiva när det kommer till mörkläggning. Ett lager släpper fortfarande igenom lite ljus men endast cirka 5% uppsatt i ett vanligt fönster. För 100% mörkläggning rekommenderar vi 2 lager svart alternativt storebror i moltonfamiljen, Kalmuk.

Boostevent lagerhåller 9 färger av scenmolton för snabb leverans av både löpmeter och på bal. För snabb leverans av Backrops har vi flera storlekar i slitstarka Euromolton Svart med öljetter i ovankant. Önskar ni hjälp med sömnad så löser vår sömnadsavdelning det mesta, kontakta oss för offert. Moltontyg säljs alltid vikt på bal, inte på rulle. Tyget levereras till oss från fabrik vikt cirka 100cm per veck. När du som kund beställer ett visst antal meter grovklipper vi direkt i vecket och levererar därmed ej ett exakt mått, utan ett cirka mått. Det är på detta sätt moltontyg tillverkas och säljs över hela världen. Är det viktigt med exakta meter bör du som kund beställa en meter extra för att vara på den säkra sidan. Certifikat för flamskydd finns.

 

Ljuddämpning med Scenmolton

Scenmolton är ett 100% bomulls tyg där båda ytorna ruggas för att effektivt kunna släppa igenom och dämpa ljudvågor. Tyget är som effektivast i mellanregister och diskant. Önskar man dämpa lägre frekvenser än 400hz på ett effektivt sätt bör man addera tjockare material och rejälare produkter som Akustikplatta PRO. För absolut bäst akustiska egenskaper ska tyget hänga veckat och en bit från väggen, minimum är 5cm och gärna 10 – 15cm. Veckning kan skapas på olika sätt, de vanligaste är genom placeringen av öljetter i ovankant eller med ridåband. Boostevent har stor erfarenhet av byggnation och ljuddämpning av musikstudios, padelhallar, restauranger och nattklubbar. Har du några frågor kontakta oss!

 

Fotografering och Ljusabsorption med Scenmolton

Ännu en magisk egenskap med Scenmolton, tyget sväljer ljus. Här är det den ruggade och borstade ytan på tyget som gör att luggen ihop med materialet 100% bomull absorberar ljuset och dämpar energin. Denna textil är förstahandsvalet på scenen hos en Teater, som backdrop på festivalscenen och som bakgrund i en fotostudio.

 

Installation av Scenmolton

Det smidigaste och stilrenaste sättet att hänga upp tyger och draperier på är via diskreta skenor som fästs direkt i tak eller på väggen. Medeltunga tyger som Scenmolton passar till en mellankraftig skena, kortare längder kan till och med hängas upp med enklare varianter. Boostevent erbjuder ett brett sortiment av skenor och passande för just Scenmolton är Skena 2001 vid lättare draperier och Skena 2500 / Skena 5001 vid medeltunga till tunga draperier.

Vill man hänga upp Scenmolton utan sömnad kan man använda sig av Klämma Midi som man enkelt fäster i tygets ovankant med önskat mellanrum. Minimum skulle vi ändå säga är cc 50cm. Vill man skapa veckning sätter man klämmorna i en repetiotion med andra klämman efter 10cm och tredje efter 20cm. Dessa klämmor klarar av stora tyngder och ju mer man drar i tyget, ju hårdare biter klämman sig fast. I klämman kan man sen fästa produkten Gummispännare Bungee för att enkelt kunna hänga upp tyget i en skena, tross eller runt en vajer.

 

Flamskydd och dess regler

När det gäller tyger i offentlig miljö är det viktigt att produkterna har rätt flamskydd. Boostevent har stor kunskap inom området och certifikat för alla våra brandklassade produkter. När det kommer till Scenmolton så är brandklassen på vårt tyg den högsta enligt standardtestet för krav att få hängas på vägg, DIN 4102 B1. Vår Scenmolton har även klarat av det Franska hårdare testet M1, som har de allra högsta kraven för brand och rökutveckling. Olika regler kan förekomma från kommun till kommun och dessa bestäms av räddningstjänsten. Är du osäker på något gällande brandklasser och flamskydd råder vi dig att kontakta just räddningstjänsten, alternativt en brandingenjör.

Behöver du hjälp? - Kontakta oss så hjälper vi dig med din beställning

Boostevent drivs av Filip Jenvén som med 14 års erfarenhet från event- och nattklubbsbranchen vet vad som verkligen fungerar! Vi erbjuder produkter direkt från fabriken till riktigt bra priser. 

Populära kategorier